بیماری تیروئید و روزه داری

  • بیماری تیروئید و روزه داری

    با مطالب بیماری ها و درمان آن ها بیست ستون همراه باشید.

    تیروئید غده‌ کوچک درون‌ریز یکی از مهمترین اعضای بدن است که مسئولیت تنظیم مصرف انرژی، متابولیسم، تولید گرما، روند رشد و تنظیم خواب را بر عهده دارد. ن ده برابر بیشتر از مردان در معرض بروز اختلالات تیروئیدی هستند.این غده‌ کوچک درون‌ریز یکی از مهمترین اعضای بدن است که مسئولیت تنظیم مصرف انرژی، متابولیسم، تولید گرما، روند رشد و تنظیم خواب را بر عهده دارد. ن ده برابر بیشتر از مردان در معرض بروز اختلالات تیروئیدی هستند. تیروئید یک غده درونی به شکل پروانه است که در بخش عرضی حنجره در جلوی گلو قرار گرفته و تاثیر بسیار مهمی بر کارکردهای گوناگون بدن دارد.به گفته دکتر کریستیان نصر (christian nasr) رئیس گروه پزشکی مرکز تحقیقات تیروئید کلینیک کلولند این غده هورمون‌هایی تولید می‌کند که با کنترل میزان سوخت کالری و سرعت کارکرد مغز، قلب و کبد و دیگر ارگان‌ها، متابولیسم را تنظیم می‌کند. همچنین روی روحیه و خلق افراد، عادت ماهانه در ن و سلامت استخوان تاثیرگذار است.

    پژوهش‌ها نشان داده‌اند که خطر بروز اختلال‌ تیروئید در ن بالاتر است. طبق گفته دکتر کریستیان نصر علت این امر ممکن است هورمون "استروژن" باشد. سلول‌های تیروئید تمرکز بسیاری بر گیرنده‌های استروژن دارند و این امر بدین معناست که این سلول‌ها نسبت به تاثیرات هورمون‌های نه بسیار حساس هستند.

    نحوه عملکرد تیروئید

    این غده هورمون تیروکسین (t4) و تری یدو تیرونین (t3) را تولید و به داخل خون ترشح می‌کند. تاثیر این هورمون‌ها روی بدن به این شرح است:

    قلب: این دو هورمون بر میزان تپش قلب اثر می‌گذارد و گردش خون را با شل کردن ماهیچه‌های دیواره رگ‌های خونی کنترل می‌کند.

    باروری: هورمون‌های تیروئید مسئولیت تنظیم عادت ماهانه را به‌عهده دارند، کم‌کاری یا پرکاری این غده باعث اختلال در تخمک‌گذاری و های نامنظم می‌شود.

    استخوان‌ها: ترشح این هورمون‌ها در میزان استحکام استخوان‌ها تاثیر دارد. کم‌کاری و یا پرکاری تیروئید ممکن است روند پوکی استخوان‌ها را تسریع کند.

    وزن: از آنجا که تیروئید مسئول کنترل میزان سوخت‌وساز بدن است، پرکاری آن باعث کاهش وزن و کم‌کاری آن موجب افزایش وزن می‌شود.

    مغز: کم‌کاری تیروئید ممکن است باعث فراموشی، اختلال تمرکز و افسردگی شود. خوشبختانه این علائم با درمان هورمونی برطرف خواهند شد.

    پوست: کم‌کاری تیروئید باعث توقف روند عادی رشد سلول‌های پوستی، مو و ناخن می‌شود.

    پرکاری تیروئید و روزه داری , چه کسانی نباید روزه بگیرند

    در کم کاری تیروئید، بیماران می توانند با مصرف داروهای خود در وعده افطار و سحر روزه بگیرند

    بیشتر مبتلایان به تیروئید می توانند روزه بگیرند اما بیماران مبتلا به پرکاری شدید کنترل نشده تیروئید و مبتلایان به کم کاری شدید تیروئید ابتدا باید بیماری خود را کنترل و سپس اقدام به روزه داری کنند.

    مبتلایان به پرکاری تیروئید که تحت درمان قرار نگرفته و در فاز پرکاری شدید تیروئید هستند و علایمی مانند عطش شدید، تپش قلب، تعریق زیاد و گرسنگی شدید دارند، تا رفع این علایم و کنترل بیماری طبق نظر پزشک معالج ممکن است مجاز به روزه داری نباشند.

    اما پس از آغاز درمان، معمولا بعد از چند هفته، پرکاری تیروئید در بیشتر بیماران کنترل می شود و پس از کنترل کامل بیماری، مبتلایان تحت درمان می توانند روزه بگیرند.

    مبتلایان به پرکاری تیروئید قبل از ماه رمضان باید اقدام به کنترل و درمان بیماری خود می کردند تا در ماه رمضان بتوانند روزه بگیرند ولی آنهایی که به هر دلیل قبل از ماه رمضان اقدام به این کار نکرده اند، می توانند پس از درمان، قضای روزه خود را به جا بیاورند.

    در کم کاری تیروئید نیز بیشتر بیماران مجاز به روزه داری هستند، مگر کم کاری شدید تیروئید داشته باشند که با نظر پزشک ممکن است بیمار نتواند روزه بگیرد.

    به طور کلی در کم کاری تیروئید، بیشتر بیماران می توانند با مصرف داروهای خود در وعده افطار و سحر روزه بگیرند.

    روزه داری سبب تشدید بیماری یا بزرگ شدن غده تیروئید در مبتلایان به کم کاری یا پرکاری تیروئید نمی شود.

    پرکاری تیروئید و روزه داری , چه کسانی نباید روزه بگیرند

    بیشتر مبتلایان به تیروئید می توانند روزه بگیرند

    ** تیروئید

    تیروئید یک غده پروانه ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده هورمون تیروکسین (t4) و تری یدو تیرونین (t3) را تولید و به داخل خون ترشح می‌ کند. این هورمون ها تولید انرژی را در بدن برعهده دارند.

    تیروئید افراد سالم به میزان کافی هورمون می سازد و در اعمال مهم بدن اثر می گذارد. این هورمون ها سوخت و ساز بدن از جمله آنکه چه مقدار کالری مصرف و چه مقدار احساس گرما کنیم را تنظیم می کنند. تیروئید همچنین وزن افراد را تنظیم می‌کند.

    * پرکاری تیروئید

    اگر فعالیت غده تیروئید زیاد شود یا تنظیم کننده های غده تیروئید مانند هیپوفیز، به این غده فشار بیاورند و باعث تولید زیاد هورمون شوند، پرکاری تیروئید بروز می کند.

    پرکاری تیروئید بیماری است که باعث می شود مقدار زیادی هورمون به بافت های بدن برسد. علل متفاوتی برای پرکاری تیروئید وجود دارد اما علائم و نشانه های آن مشابه است. به علت افزایش سوخت و ساز بدن بیماران احساس گرمای بیشتری می کنند و اغلب با وجود مصرف غذای زیاد کاهش وزن دارند.

    * کم کاری تیروئید

    اگر فعالیت غده تیروئید کم شود، کم کاری تیروئید به وجود می آید.

    کم کاری تیروئید زمانی رخ می دهد که غده تیروئید میزان هورمون تیروئیدی به خصوص هورمون t4 را کمتر از حد طبیعی تولید کند. نتیجه این اتفاق کاهش بسیاری از فعالیت های بدن است.

    هورمون t4 عملکردهای اساسی بدن را از قبیل ضربان قلب، هضم غذا، رشد جسمی و ذهنی را تنظیم می‌کند.

    به تلگرام ما بپیوندید

    5 ستاره از 5 در 1 رای

    عنوان این مقاله : بیماری تیروئید و روزه داری

    رای شما :

    زمان دقیق: 2017-07-16T07:01:15+04:30

منبع: مجله اینترنتی بیست ستون  


تک سایت تیروئید ,روزه ,پرکاری ,هورمون ,تنظیم ,بیماری ,پرکاری تیروئید ,روزه داری ,روزه بگیرند ,بیماری تیروئید ,کاری تیروئید ,اختلالات تیروئیدی هستند ,بر منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بازی جنرال ها ارتش ایران - روش های آموزش آنلاین ریاضی لیست از هر چی که می خواین سافتدان با هم تخفیف ویژه فقط برای امروز